Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura cu bezele si caramel:

Blat:

    3 oua 100 grame unt 90 grame ciocolata 200 grame faina 100 grame zahar 1plic praf de copt 1 praf de sare

Crema :

    200 grame Bezele gumate

Topping:

    200 grame nuca, 100 grame biscuiti digestivi 200 gr zahar 50 grame unt 200 ml frisca lichida

Mod de preparare prajitura cu bezele si caramel:

Untul topit se amesteca cu ciocolata pana topeste, apoi se bate cu zaharul . Ouale se adauga pe rand unul cate unul pana sunt bine incorporate. Faina se amesteca cu praful de copt si sare apoi o adaugam peste amestecul de ciocolata. Turnam totul intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt apoi o punem in cuptorul preincalzit al 180 grade timp de 30 minute. Cu 2 minute inainte de a fi gata punem peste blat bezelele aranjate uniform si mai lasam la cuptor 2 -3 minute ( trebuie sa avem mare grija sa nu se arda, ele se vor umfla si inmuia ). Scoatem prajitura si presaram nucile si biscuiti maruntiti peste ea si o lasam sa se raceasca pana facem caramelul. Caramelul este foarte usor de facut: luam o tigaie, punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze (sa nu se arda) apoi adaugam untul taiat in cubulete, cate un cub o data si amestecam pana se dizolva de tot, apoi incet turnam si frisca lichida. Il luam de pe foc si il lasam sa se racesca cam 10 minute dupa care il putem turna peste prajitura (eu l-am turnat cu ajutorul unei linguri, incerand sa acopar cat mai bine biscuitii si nucile).

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro