Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume:
    2 cepe mari 2 morcovi 2 dovlecei mai marisori 2 vinete potrivite 2 cartofi mari un gogosar(se poate folosi si ardei gras) o mana de fasole verde 2 cani suc de rosii(facut din rosii decojite si pasate in mixer/blender) verdeata

 

Mod de preparare ghiveci de legume:

Se toaca ceapa,morcovul si ardeiul/gogosarul. Celelalte legume se taie in bucati potrivite. Se pun la calit in ulei incins ceapa,morcovul si ardeiul, iar cand s-au inmuiat se adauga si dovlecelul impreuna cu vanata.Se sting cu suc de rosii si se da intr-un clocot. Se adauga fasolea verde rupta in bucati si curatata de ate si 1/2 ceasca apa, se fierbe pana ce legumele s-au patruns bine si sosul a scazut, se potriveste de sare si se presara cu verdeata din abundenta.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/