Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi pufoase si gustoase:
    1 kg faina 6 galbenusuri 500 ml lapte batut sau sana un pumn de zahar tos un praf de sare 35 gr drojdie proaspata o lingura lapte dulce un praf de sare arome (ghimbir,cuisoare,coaja de lamaie) 50 gr unt 
Mod de preparare gogosi pufoase si gustoase:

Faina se cerne si se aseaza intr-un castron incapator. Se presara peste ea zaharul si aromele. Se bat galbenusurile cu sarea intr-un castron si se toarna in faina. Se face o maia utilizand drojdia, lingura de lapte dulce, caldut si o lingurita de zahar. Se toarna maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat pana ce s-au incorporat toate ingredientele, apoi se incalzeste un pic untul si se framanta aluatul din nou turnand cate putin unt peste el. Se lasa aluatul sa creasca timp de o ora, apoi se infaineaza bine aluatul de lucru si se intinde o foaie cu o grosime de cativa cm, se taie gogosi cu un pahar trecut prin faina si se mai lasa la crescut inca 15 min. Se prajesc in ulei incins si se sevesc cu mare pofta, pudrate cu zahar sau umplute cu ce doriti.

 O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/