Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentur vinete umplute cu cascaval:
     2 vinete mijlocii 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 4 rosii (sau 1 conserva de rosii in suc) 100 ml apa 200 g cascaval 1/2 lingurita sare 3 crengute cimbru proaspat piper proaspat macinat
Mod de preparare vinete umplute cu cascaval:

Spalam cu apa rece vinetele si le stergem cu un servet de bucatarie. Taiem fiecare vanata in jumatati egale. Scobim vinetele ajutorul unei linguri, si punem miezul de o parte. Presaram sare in "barcutele" de vinete formate, cu ajutorul degetelor le frecam cu sare, dupa care punem in interiorul lor servete absorbante de bucatarie pentru a scoate cat mai multa apa din vinete.

Intre timp tocam marunt ceapa si usturoiul. Incingem cele 3 linguri de ulei intr-o tigaie si calim ceapa si usturoiul usor. Tocam miezul vinetelor si il adaugam in tigaie, mai calim totul pret de 2 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba totul pana ce vinetele se inmoaie. Tocam rosiile cubulete (daca folosim rosii proaspete) si le adaugam peste vinete. Lasam sa fiarba totul inca 10 minute. Potrivim de sare si piper si condimentam cu frunzulitele de cimbru.

Incingem cuptorul la 200 de grade Celsius. Indepartam servetelele de bucatarie din vinete, asezam vinetele intr-o tava incapatoare si le umplem cu amestecul de vinete si rosii. Dam vinetele la cuptor pentru 15 minute. Intre timp radem cascavalul. Scoatem vinetele de la cuptor, presaram cascaval peste ele si le mai dam la cuptor pentru 5 minute pana ce tot cascavalul se topeste. Deasupra presaram patrunjel proaspat sau garnisim cu o crenguta de cimbru.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro