Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de visine:
    2 kg de visine (cantarite dupa ce am scos samburii) 600 gr zahar zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare dulceata de visine:

Spalam bine fructele si le scoatem samburii.
Punem fructele intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam si dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Mai amestecam de doua trei ori sa se topeasca mai bine zaharul.

A doua zi punem zeama de lamaie peste fructe si punem vasul pe foc. Eu nu pun niciodata direct pe flacara ci pe o plita de fonta. E drept ca dureaza mai mult si las la foc mic dar asa fac eu si nu ma grabesc nicaieri cand fac asa ceva :).
Am fiert cam o ora si 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcane curate si sterilizate si insurubam capacul ( eu le spal le pun intr-o tava si le dau la cuptorul care a fost incalzit inainte si oprit apoi sau lasat pe minim, pana se usuca bine borcanele si capacele).

Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro/