Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu lamaie si strugurei:
    120 gr unt 140 gr zahar 2 oua ( eu am avut oua de la tara de aceea si are culoarea atat de galbena) coaja de la o jumatate de lamaie ( am avut o lamaie mare) zeama de la o jumatate de lamaie 5 linguri lapte un varf de sare 250 gr faina o lingurita praf de copt 4-5 linguri strugurei ( coacaze rosii) 1/2 lingura unt sau margarina pentru uns tava zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare prajitura cu lamaie si strugurei:

Mixam untul cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si pe rand cate un ou amestecand cu telul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si adaugam intre timp si laptele.
Amestecam in aluat cam 3 linguri de strugurei.
Ungem vasul de la multicooker cu unt sau margarina, turnam aluatul in el si nivelam cu o spatula. Deasupra presaram aprox 2 linguri de strugurei.
Selectam 'bake' , potrivim la 150 de grade si 45 de minute apoi 'start' si inchidem capacul. Dupa ce s-a scurs timpul mai lasam prajitura 5-10 minute cu capacul inchis.

Scoatem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra, iar cand s-a racit putin feliem si servim.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro/