Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru negresa cu mascarpone:

Pentru aluat

    300 gr ciocolata 240 gr unt 150 gr zahar 4 oua intregi 4 albusuri 120 gr faina 30 gr de cacao

Pentru crema

    450 gr mascarpone 50 gr de zahar 4 albusuri esenta de vanilie

 

Mod de preparare negresa cu mascarpone:

Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca. Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.

Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm

Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.

Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/