Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru galuste cu visine si caise:
    1 kg cartofi 200 g faina 1 ou 1 praf de sare apoi 100 g pesmet 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite scortisoara 3 linguri ulei visine caise
Mod de preparare galuste cu visine si caise:

Am ales cateva visine. Cartofii i-am pus la fiert. I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina. Am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong. Am turtit-o un picut, iar in centrul ei am plasat o visina fara sambure. Am imbracat visina in aluat si am obtinut o biluta mai mare. Dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise. Le-am imbracat si pe ele in aluat. Numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise

 

Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, api cand se ridica la suprafata sunt fierte.

Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet.

 

Se aseaza pe un platou si se savureaza cu placere!

O retete recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/