Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bruschete cu sparanghel:
    4 felii de paine, prajite 4 catei de usturoi curatati 1 legatura de sparanghel cu tulpinile lemnoase inlaturate cascaval sau parmezan ras (dupa gust) 2 – 3 lingurite de unt / ulei de masline 1 lingura de otet balsamic sare, piper dupa gust
Mod de preparare bruschete cu sparanghel:

Fierbem sparanghelul la aburi pana cand se inmoaie putin (3 – 4 minute maxim). In mod normal, l-as taia in bucatele mici ca sa fie mai usor de consumat pe paine, de data asta n-am facut-o din pure motive fotografice, vroiam sa se vad bine bucatile de sparanghel.

Cat fierb legumele, pregatesc painea pe varianta rapida, am prajit-o in toaster, am uns-o cu putin ulei si am inceput a o freca cu catelul de usturoi ca sa se imbibe bine aroma in paine.

Cand sparanghelul e gata, il scoatem intr-un bol si, ca pentru salata, il amestecam cu o lingura de unt/ulei, otetul, sarea, piperul.

Se aseaza pe feliile de paine prajita si se serveste cu parmezan ras deasupra.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.ro/