Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese negre:
    5 oua un varf de sare 170 gr zahar 250-300 gr faina in functie de marimea oului 100 ml ulei 1/2 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 4 linguri apa fierbinte 1 lingura cacao 1 lingura lapte 400 gr cirese negre
Mod de preparare prajitura cu cirese negre:

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.
Mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand adaugarea zaharului cu apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava (aprox 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Pastram din compozitie aprox 6-7 linguri pe care le omogenizam cu cacaua si o lingura de lapte. Cu o lingurita trasam dungi cu compozitia de cacao apoi cu un betigas amestecam putin cu compozitia alba (vezi poze). Deasupra asezam ciresele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.

Scoatem din cuptor si apoi din tava si cand s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/