Un desert delicat si rafinat. Excelent in zilele calduroase cand abia l-ai scos de la frigider.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de vanilie:

  • 220 gr zahar
  • 60 gr amidon
  • 1 litru si 200 ml de lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr de unt
  • semintele din o jumatate de betisor de vanilie

Mod de preparare budinca de vanilie:

Amestecati zaharul cu sarea si amidonul. Turnati foarte incet cate putin lapte, amestecand cu telul pentru a dizolva cat mai bine amidonul. Cand ati turnat tot laptele, adaugati galbenusurile putin batute inainte (cat sa se sparga) si amestecati bine.

Puneti oala pe foc mic si amestecati cu telul pana se ingroasa compozitia si ajunge la consistenta unei budinci. Luati de pe foc si adaugati untul si semintele de vanilie. Amestecati pana se topeste untul, apoi treceti budinca printr-o sita fina sau o bucata de tifon.

Puneti budinca intr-un vas si acoperiti cu o folie alimentara: puneti folia direct pe budinca, astfel incat sa nu se formeze pojghita de deasupra.
Puneti la rece minim 3 ore inainte de servire.

Budinca racita are consistenta similara celei din comert, ceva mai cremoasa. Insa o puteti amesteca usor cu telul si veti obtine o crema delicioasa care poate fi servita ca un desert elegant si delicat.

budinca de vanilie

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de vanilie.