Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tarta cu rosii si branza de capra:

Pentru crusta cu diametrul de 26 cm:

    300 g faina 150 g unt RECE taiat cubulete 1 galbenus de ou 30 ml apa cu gheata 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita busuioc uscat 1 praf de sare


Pentru umplutura:

    300 g iaurt grecesc 150 g branza de capra cu condimente 2 oua 50 g masline kalamata 5-6 rosii deshidratate 5-6 rosii cherry 1 praf sare 1 praf piper
Mod de preparare tarta cu rosii si branza de capra:

Intr-un blender incapator, puneti untul RECE taiat bucati, faina, galbenusul de ou, sarea, oregano si busuiocul uscat. Porniti blenderul si mixati totul timp de 30 de secunde pana ce toate se amesteca si obtineti firmituri un aluat nisipos. Adaugati galbenusul de ou si apa rece. Mai pulsati cateva secunde pana obtineti un aluat care se strange de pe marginile blenderului. Aplatizati aluatul obtinut cu podul palmei, inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider pentru o ora.

 

Intindeti aluatul in forma pentru tarta, intepati aluatul din loc in loc cu ajutorul furculitei. Incingeti cuptorul la 190 de grade Celsius, acoperiti aluatul cu hartie de copt, iar peste hartie presarati boabe de fasole. Dati tava la cuptor pentru 15 minute

 

Intre timp pregatiti ingredientele pentru umplutura: intr-un bol puneti iaurtul, ouale intregi, sarea si piperul, amestecati totul cu ajutorul unui tel. Scoateti tarta din cuptor, indepartati hartia de copt si boabele de fasole. Turnati umplutura in tarta. Pe deasupra presarati branza de capra taiata feliute, maslinele kalamata fara samburi si rosiile deshidratate taiate bucati. Taiati rosiile cherry in jumatati si adaugati-le la sfarsit. Dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra

Lasati sa se racoreasca la temperatura camerei pentru 10 minute, dupa care scoateti-o din tava si asezati-o pe platou sa pe un tocator de lemn. Taiati felii generoase si serviti calda sau rece sau alaturi de o salata mare.

 

Poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/