Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru briose cu crema de branza si mure:
    150 grame faina spelta; 200 grame faina alba; 1/2 lingurita sare; 1 lingurita bicarbonat de sodiu; 150 zahar brun; 1 plic zahar vanilat; 3 oua; 160 grame unt; 100 ml iaurt; coaja de la o portocala; 3 linguri cacao pudra.

Ingrediente pentru crema de branza:

    3 linguri branza de vaci; 2 linguri crema branza Philadelphia; 100 grame mure + pentru decor; 3 linguri miere sau zahar brun.
Mod de preparare briose cu crema de branza si mure:

1. Se amesteca intr-un bol faina, sare, bircarbonat.
2. Intr-un alt bol se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga zahar vanilat.
3. Se adauga unt la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogenizeaza.
4. Treptat se adauga faina si iaurtul.
5. Se incorporeaza cacaua si coaja de portocala.
6. Blatul se aseaza in tava pentru briose. Se introduc la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
7. Se lasa la racit pe un gratar si se ung cu glazura.
8. Pentru glazura se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, mure si miere.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro