Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru banana bread:

Pentru prajitura:

    2 cups de faina 1lingurita de bicarbonat de sodiu ½lingurita praf de copt 1 cup zahar ½ cup ulei 2 oua 3 banane, zdrobite 1 lingurita extract de vanilie 3 linguri de lapte

Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca vartos pana se omogenizeaza totul si gata! Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt, se admira propria persoana si se minuneaza ce usor se fac prajiturile.

Pentru crusta de nuci:

    1½ cup nuci tocate 1/3 cup faina ¼ cup zahar brun ½ lingurita scortisoara 50g unt

Din nou, se amesteca bine toate ingredientele - cel mai bine - cu degetele. Se presara amestecul deasupra aluatului de prajitura - astfel incat sa o acopere cat mai uniform.

Se coace prajitura timp de 45minute la foc mic (180grade) - pana cand scobitoarea iese aproape curata ;)

* daca nu aveti "cup" - pur si simplu alegeti o ceasca de cafea (din alea mici, de 100ml) si masurati toate ingredientele cu ea.

O reteta testata si recomandata de blogul /www.leblogpiquant.com/