Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele italiene de cartofi:

Chiftelele mele aici de fata sunt italiene din urmatoarele motive: 4 rosii uscate la soare taiate marunt, 2 linguri de pesto, 2 catei de usturoi pisati, ceva patrunjel tocat + vreo 3 linguri de parmezan ras. Toate le-am amestecat cu puireul ramas (echivalentul a vreo 4 cartofi medii, fierti si zdrobiti fara mila), impreuna cu un ou, sare si piper.

 

Am format chiftelute grasune, le-am tavalit prin pesmet si le-am prajit pana s-au facut rumene si aurii si frumoase din-cale-afara.

Le-am servit salata de rucola si cu sos din iaurt + 1 lingurita de pesto ... e posibil sa se fi strecurat si un catel de usturoi zrdobit pe acolo... ce sa fac daca sunt innebunita dupa usturoi?!

 

Important e ca sunt buuuuune rau. O sa ma straduiesc sa-mi ramana cat mai mult piure de acum inainte .


* Pe aceiasi idee simpla, poti face chiftelute de cartofi de toate natiile posibile

tailandeze - amesteci 1 lingura de red curry paste, o ceapa verde taiata marunt si coriandru proaspat tocat

marocane - adaugi 1 ceapa si 3 catei de usturoi caliti + un praf de chimion, unul de turmeric si niste patrunjel maruntit

indiene - cu o lingurita de garam masala, 1/2 cup de mazare oparita si o ceapa alba, calita

grecesti - cu 1/2 cup feta sfaramata, 3 cepe verzi, menta + marar tocate si 1 lingura de suc de lamaie

spaniole - cu chorizo tocat si paprika afumata.

O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/