Ingrediente pasca slovaca:

Pentru aluatul de baza

    1 cub de drojdie 230 g apa calda 1 lingurita de zahar 250 g lapte fiert 200 g zahar 800 g faina 200 g Gustul untului Koliba 2 lingurite de sare 3 oua

Pentru aluatul cu branza

    1 cub de drojdie 150 g lapte cald 1 lingurita de zahar 500 g urda dulce Ricoletka de la Koliba stafide 4 galbenusuri 200 g zahar 1 lingurita sare 1 lingurita praf de copt 300 g faina
Pasca slovaca: Mod de preparare

Se pune in apa calda drojdia si o lingurita de zahar si se lasa sa se topeasca timp de 5 minute. Dupa care se adauga laptele incalzit, zahar si Gustul untului de la Koliba. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sare, oua si compozitia din lapte. Se framanta aluatul pana devin elastic, se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.

Intre timp se pregateste aluatul cu urda. Se pune drojdia in laptele incalzit si o lingurita de zahar. Se lasa pentru 5 minute, dupa care se adauga peste urda dulce Ricoletka de la Koliba si se amesteca cu stafide, galbenusurile, zahar, sare, praf de copt si faina. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut pentru 2 ore.

Odata crescut aluatul simplu, se rupe in doua bucati inegale. Se mai framanta putin aluatul mare si i se da o forma rotunda, iar deasupra, de jur imprejur, se intinde aluatul din urda Ricoletka. Se pune apoi intr-o tava unsa cu Gustul untului de la Koliba si se lasa sa creasca pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se foloseste pentru a orna pasca, sub forma de impletitura. Se unge deasupra cu galbenus si se baga la copt la 350 g pentru 50 minute.