Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru risotto cu leurda si creveti:
    200 gr orez arborio 40 gr unt 1 lingura de ulei 3-4 cepe verzi (fara partea verde) 50 gr leurda 1 catel de usturoi 1 litru de supa 50 ml vin 30 gr parmezan 10-15 creveti
Mod de preparare risotto cu leurda si creveti:

Mai intai am pus intr-o tigaie cu diametru mare (pentru o mai buna evaporare) uleiul si am calit foarte putin ceapa si usturoiul (tocate marunt). Am adaugat peste orezul si am calit usor, pana cand bobul de orez a devenit opac si a inceput sa raspandeasca un miros dulceag.
Atunci am stins cu vin si am inceput sa adaug, polonic cu polonic supa. De asemenea, tot acum am adaugat si crevetii.

Este important de acum sa adaugati supa incet. In primul rand, trebuie sa o incalziti putin si lasati oala langa cea de orez. Puneti cate un polonic si amestecati ocazional in orez. Adaugati urmatorul polonic de supa doar dupa ce s-a absorbit cel dinainte.

Cand orezul este fiert, adaugati leurda taiata, untul si parmezanul. Amestecati pana compozitia se leaga, untul si parmezanul se topesc si serviti imediat!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/