Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de sparanghel cu oua ochiuri romanesti:
    o mana de sparanghel (in jur de 10 fire) 1 ceapa mare 1/2 telina 2 cartofi sare ulei de masline un ou putin otet
Mod de preparare supa-crema de sparanghel cu oua ochiuri:

Puneti la fiert ingredientele pentru supa si pasati legumele cand au fiert. Cand supa e gata de servit, puneti pe foc o oala cu un litru de apa si 2 linguri de otet alb. Cand aba e foarte fierbinte (dar inca nu a dat in clocot!), spargeti oul intr-un mic bol si turnati-l in apa incet, cat mai aproape de suprafata apei (daca il spargeti direct in apa, riscati sa nu se mai inchege frumos). Lasati oul sa fiarba 2 minute pentru un miez moale.
Scoateti oul din apa cu o mica sita si puneti-l in supa. Condimentati cu piper proaspat macinat.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/