Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa minestrone:

Facem mai intai 1 litru si jumatate de supa de legume. Eu folosesc cubulete bio de la dm si sunt foarte multumita. Pentru 1 ½ l. de supa folosesc doar doua cubulete.

Se incalzeste incet putin ulei de masline si se adauga 3 catei de usturoi si 1 ceapa, toate taiate marunt. Se lasa pana se calesc usor si se adauga si 1 cartof mare si 1 morcov taiate cubulete. Se asezoneaza cu piper proaspat macinat.

Se toarna in oala supa de legume si o lingurita de amestec de ierburi italiene. Se lasa pe foc pana ce cartoful si morcovul incep sa se inmoaie.

Se adauga apoi 150 de grame paste scurte (cochilii am pus eu), se mai lasa 5 minute pe foc si se pun si 200 grame de linte (care fierbe cel mai repede). Eu am folosit linte din cutie, deja pregatita. Apoi se adauga 400 grame passata. Se amesteca.

Se stinge focul si se pune si o mana de busuioc rupt cu mana. Inainte de servire, se taie fasiute de parmezan (cu Cheddar merge la fel de bine, am verificat) si se orneaza supa.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/