Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cartof:
    300 g biscuiti Petit Beurre 100 g de alune macinate 2 linguri de unt sau margarina un sirop dintr-un pahar de apa 5 linguri de zahar si una de cacao plus cateva patratele de ciocolata cateva linguri de rom coaja rasa de la o lamaie o lingura de cacao si o lingura de zahar tos pt tavalit o mana de visine conservate
Mod de preparare prajitura cartof:

Biscuitii i-am dat printr-o rasnita de cafea, la fel si alunele.

Am facut un sirop din apa, zahar, ciocolata si cacao puse pe foc sa clocoteasca putin, iar dupa ce s-a mai racorit putin am adaugat 5 linguri de rom (sau o fiola de esenta). Am amestecat apoi siropul fierbinte cu biscuitii si alunele.

Am framantat compozitia cu mana si am adaugat untul ca sa pot forma cartofii. Am luat in maini cate o lingura din compozitie, am pus in mijloc cate una, pana la 3 visine, si am format cartofii. Apoi i-am tavalit pe fiecare in amestecul de cacao si zahar, mai multa cacao decat zahar, iar la urma i-am asezat pe toti in hartii pentru briose.

Seamana cu cartofii adevarati? :) Doar la forma.

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.info/