Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:
    6 oua 200 g ciuperci 150 g porumb dulce 150 g telemea 150 g cascaval (afumat am pus eu) 75 ml smantana dulce 2 lingurite unt 1 lingura pesmet sare, piper marar
Mod de preparare omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:

Am taiat ciupercile felii mai mari, le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera. Branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari, cascavalul razatoarea cu ochiuri mici. Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida, am adaugat ciupercile calite, apoi porumbul, branza rasa, cateva linguri din cascavalul ras si apoi mararul tocat marunt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri. Am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compozitia in ea, iar deasupra am presarat cascavalul ras. Am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute.

 

Am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece. Data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/