Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de porumb:
    500 g porumb fiert,scurs 1 legatura de ceapa verde 150 g rosii cubulete in suc 50 g unt sau ulei 150 ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia sare si piper

Pentru servit : crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)

Mod de preparare supa de porumb:

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele, pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul, punem la calit ceapa tocata si rosiile, pentru cateva minute. Adaugam porumbul boabe si pe cel piure. Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros, putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper. Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite. Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.


Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

Pentru alte retete delicioase, vizitati: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)