Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele din morcovi:
    5-6 morcovi 1 ceapa mica 7 linguri de faina 2 oua 60 g branza de capra 4 linguri de apa 1/2 lingurita de chimion macinat 1/2 lingurita coriandru macinat sare, piper ulei pentru prajit

Pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel

Mod de preparare chiftele din morcovi:

Dam morcovii pe razatoarea mare si ca sa mearga mai repede eu am folosit superbul Fresh Express:)
Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/