Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele din morcovi:Pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel
Dam morcovii pe razatoarea mare si ca sa mearga mai repede eu am folosit superbul Fresh Express:)
Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/