Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu cascaval:
    5 oua 6 linguri ulei 8 linguri faina 100 gr cascaval ras un plic praf de copt o lingurita sare marar optional: sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul
Mod de preparare briose cu cascaval:

Mixam ouale cu sarea, turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana, inglobam si cascavalul si mararul maruntit.

Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.

Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobimputin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......Buuuunnnnn!

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro