Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura mimoza:
Ingrediente pentru crema :
Mod de preparare prajitura mimoza:
Foile: Intr-o cratita, punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. NU SE FIERBE! Lasam compozitia sa se raceasca. Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere. Framantam un aluat omogen, il impartim in 4 parti egale. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unsa cu putin unt in cuptorul incins( pana se inchid putin la culoare). Se vor usca afara.
Crema: Amestecam cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu. Adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca. Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit. Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii. Impartim crema in doua parti egale.
Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie. Asezam un fund de lemn,o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.
Presaram zahar farin si o portionam.Frageda si gustoasa !
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/