Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite cu ricotta si mere:
    250 grame branza ricotta 2 oua mari, batute 23 grame unt nesarat 150 ml lapte 150 ml iaurt grecesc 1 lingura de zahar brun zeama de la o lamaie 1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata un varf de cutit sare 90 grame faina alba bio 2 mere mari, curatate si rase o lingurita ulei de cocos
Mod de preparare clatite cu ricotta si mere:

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti altceva de facut.
Pregatiti intr-un bol branza ricotta si ouale batute si cu un tel amestecati pana devine o pasta omogena. Se adauga untul, zaharul, sarea si nucsoara si continuati sa amestecati bine de tot. Puneti cate putin din faina, amestecand continuu pana se combina bine cu restul ingredientelor. Adaugati merele si zeama de lamaie si omogenizati compozitia. Puteti adauga si o jumatate de lingurita de scortisoara. Lasati deoparte aluatul timp de o ora. Daca vreti sa fie mai dulce, puteti adauga 2 sau 3 linguri de zahar, dar nu mai mult.
Puneti o tigaie antiaderenta pe foc si adaugati uleiul de cocos, lasand la foc mediu. Dupa ce s-a incins uleiul, adaugati cu polonicul din aluat, lasati pe o parte pana ies bule si apoi intoarceti cu ajutorul unei palete.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro