Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de pastarnac:
    4 bucati pastarnac 1 ceapa alba medie ulei de masline 3 morcovi mici 3-4 linguri vegeta homemade 1/2 lingurite Indian Masala 2 linguri tomate uscate 1/2 lingurita cimbru uscat sare de mare piper rosu

Pentru decor per farfurie: 1 lingurita seminte de pin si 1 lingurita salvie.


Mod de pregatire supa crema de pastarnac:

1. Se curata pastarnacul de coaja, se spala si se taie felii.
2. Ceapa se taie marunt si se caleste pentru 3-4 minute in putin ulei de masline.
3. Se adauga pastarnacul peste ceapa si se lasa la foc mic pentru 10-12 minute pana se inmoaie. Se adauga si condimentele: Indian Masala, cimbru, piper rosu, cimbru, sare de mare si o lingura de vegeta (optional). Se poate adauga si patrunjel (eu nu am gasit).
4. Separat intr-o oala cu 1 litru de apa, se pun la fiert morcovii curatati si taiati rondele cu 4 linguri de vegeta. In mod clasic, se foloseste o supa de carne sau de legume care se pune peste ingredientul principal calit, in cazul nostru pastarnacul, insa eu cu treaba asta nu ma pot impaca: sa folosesti o supa ca sa faci o alta supa. O fi avand un rationament (plus de savoare printre altele) dar nu vad de ce nu as face aceea supa pe loc. Cum vegeta mea include o gama variata de legume, cu cateva linguri pot obtine o supa atat consistenta cat si gustoasa si clar potrivita pentru a inlocui chicken stock-ul folosit in mod uzual la diluarea supelor crema.
5. Dupa ce s-au fiert morcovii, lichidul rezultat se adauga peste pastarnac si se mai lasa la foc mic pana pastarnacul s-a fiert.
6. Se trece toata compozitia prin blender pana se obtine o crema. Se pot adauga si morcovii in amestec daca vreti. Pentru a obtine o culoare bej, respectiv cea a pastarnacului, nu adaugati tomate uscate si morcovi in compozitia/ crema finala.
7. Se serveste calda cu seminte de pin si salvie uscata sau proaspata.

O reteta propusa de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/