Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bomboane fondante de cafea:

    150 g ciocolata amara de buna calitate 70 ml frisca lichida 50 g unt 82% grasime 30 g zahar farin vanilat 2 lingurite de ness (praf) 200 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare bomboane fondate de cafea:

Ciocolata amara se taie in bucatele si o topim la microunde impreuna cu frisca lichida, in etape de cate 30 de secunde sau pe baie de aburi. Dam la o parte. Adaugam zaharul farin vanilat, untul si ness-ul. Amestecam bine cu o paleta pana devine o crema fina si bine legata.
Dam crema la frigider sau congelator(mai rapid) pana se intareste. Se iau gramajoare din compozitie, cu ajutorul unei lingurite,si se formeaza bilute, cu mainile umezite usor.
Le asezam pe un gratar si turnam ciocolata peste ele. Lasam sa se scurga surplusul de ciocolata.
Le dam la frigider.
Serviti alaturi de o cafea amara sau una dulce. Aproape toate iubirile incep cu ciocolata; e ceva unic, ceva sublim - aproape discret - .


Din bucatarie, cu dragoste, calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)