Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata romana cu piept de pui:
    salata verde romana telina morcov varza alba (sau rosie) sos de smantana cu castraveti zeama de lamaie sare friptura de piept de pui branza mozzarella

 

Mod de preparare salata romana cu pui:

Salata se face astfel: telina, morcovul si varza alba în cantitati egale se dau prin razatoarea medie sau mare. O salata romana (lunguiata) se taie fasii subtiri. Totul se amesteca bine si se stropeste cu putina zeama de lamaie. Se da un praf de sare. Doua-trei linguri de smantana se amesteca cu o bucata de castravete proaspat dat prin razatoarea mica si stors, si cu un praf de sare. Raportul smantana/castravete se pune dupa gust, dar mai gustos este atunci cand castravetele are puterea de a colora în verde deschis smantana, adica este cam în aceeasi cantitate ca si aceasta. O bucata de piept de pui la gratar, ramasa din ziua precedenta, de exemplu, se taie bucati mai mici sau fasii. Branza mozzarella se taie în cubulete sau bastonase.

Un castron de salata se orneaza mai întai cu foi de salata, felii de rosii si de castravete proaspat, apoi se pun bucatile de mozzarella si amestecul de legume rase. Pe deasupra se adauga sosul de smantana cu castraveti, fara a omogeniza salata, iar peste acesta se pun cateva fasii de friptura de piept de pui si bucatele de branza. Se adauga ca decor o felie de lamaie.
 

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/