In Chirashi Sushi orezul este pus in vas (acelasi orez ca la sushi) si peste el se presara restul ingredientelor. Se serveste in boluri individuale (mai ales in restaurante) sau intr-un bol mare, pus in mijlocul mesei, la mese servite in familie sau intre prieteni.
Aceasta forma de sushi este cea mai usoara de realizat si perfecta pentru petrecerile numeroase unde nu este timp pentru crearea de sushi individuale.
Dificultate: redusa
Taiati mai intai avocado cubulete si stropiti-l cu putina zeama de lamaie pentru a evita oxidarea.
Tocati apoi si ardeiul, tamago (omleta tradtionala japoneza), ridichea, somonul afumat si castravetii si ii amestecati cu orezul.
Orezul astfel amestecat il lasati intr-un bol mare sau il aranjati in boluri individuale.
Intr-o tigaie topiti putin unt, adaugati peste sos teriaky si sos de soia si dupa ce incingeti, caramelizati in sosul astfel obtinut - pentru 30 de secunde - crevetii si surimi, taiati cubulete.
Apoi le adaugati peste orezeul gata pregatit. Dupa gust, puteti adauga si sos de soia in plus.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro