Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata:Pentru blat:
Pentru crema alba
Pentru crema cu ciocolata
Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacaoa si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte; amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare; adauga albuaurile batute spuma;
din compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai), restul toarn-o peste blatul din biscuiti si nuci;
in compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba;
pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.
O reteta propusa de blogul http://klausburger.blogspot.ro