Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de luat la pachet:Salata de spanac cu quinoa, kiwi si dressing de lamaie si mustar (pregatita intr-un borcan de 1 l)
Pentru dressing: zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 1 lingurita de mustar, sare roz Himalaya
Asamblarea am facut-o dupa cum se vede in fotografie – am pus dressing-ul in borcan, apoi quinoa, germenii de gray, kiwi si goji, si in final, spanacul.
Iata cateva reguli simple pentru a asambla borcanul de salata in asa fel incat aceasta sa ramana proaspata:
- dressing-ul trebuie sa fie primul care intra in borcan, iar frunzele ultimile, pentru ca acestea se ofilesc imediat in contact cu dressing-ul. Cele doua trebuie sa stea cat mai departe una de cealalta.
- urmatorul strat peste dressing trebuie sa fie ingredientul care il poate absorbi si a carui structura nu se strica in contact cu acesta, adica cerealele, proteinele, leguminoasele
- umpleti borcanul pana la refuz, pentru ca ingredientele sa se sustina unele pe celelalte, iar dressing-ul sa nu ajunga la straturile de frunze
- folositi borcane care se inchid ermetic, cum sunt cele cu sistem metalic de inchidere de la Ikea (cel din fotografia mea nu se inchide ermetic, l-am folosit pentru ca mi-a placut capacul :-)
Pentru a manca salata este suficient sa rasturnati borcanul pentru ca dressing-ul sa ajunga la toate ingredientele, si apoi sa-l deschideti. Il puteti lua in geanta si deschide oriunde, atata timp cat aveti o furculita la voi.
Cred ca e cea mai buna idee pentru a nu mai gasi scuze pentru a nu manca sanatos!
Ana va asteapta de blogul ei pentru a va impartasi o colectie inspirationala de retete vegetariene, raw si vegane.