Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de luat la pachet:

Salata de spanac cu quinoa, kiwi si dressing de lamaie si mustar (pregatita intr-un borcan de 1 l)

    10 frunze de spanac de la piata (frunze mari, pentru baby spanac aveti nevoie cam de 2 maini pline) 50 g quinoa fiarta o mana de germeni de grau (facuti acasa) 1 kiwi taiat felii subtiri cateva fructe Goji

Pentru dressing: zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 1 lingurita de mustar, sare roz Himalaya

Asamblarea am facut-o dupa cum se vede in fotografie – am pus dressing-ul in borcan, apoi quinoa, germenii de gray, kiwi si goji, si in final, spanacul.

Iata cateva reguli simple pentru a asambla borcanul de salata in asa fel incat aceasta sa ramana proaspata:

- dressing-ul trebuie sa fie primul care intra in borcan, iar frunzele ultimile, pentru ca acestea se ofilesc imediat in contact cu dressing-ul. Cele doua trebuie sa stea cat mai departe una de cealalta.

- urmatorul strat peste dressing trebuie sa fie ingredientul care il poate absorbi si a carui structura nu se strica in contact cu acesta, adica cerealele, proteinele, leguminoasele

- umpleti borcanul pana la refuz, pentru ca ingredientele sa se sustina unele pe celelalte, iar dressing-ul sa nu ajunga la straturile de frunze

- folositi borcane care se inchid ermetic, cum sunt cele cu sistem metalic de inchidere de la Ikea (cel din fotografia mea nu se inchide ermetic, l-am folosit pentru ca mi-a placut capacul :-)

Pentru a manca salata este suficient sa rasturnati borcanul pentru ca dressing-ul sa ajunga la toate ingredientele, si apoi sa-l deschideti. Il puteti lua in geanta si deschide oriunde, atata timp cat aveti o furculita la voi.

Cred ca e cea mai buna idee pentru a nu mai gasi scuze pentru a nu manca sanatos!

Ana va asteapta de blogul ei pentru a va impartasi o colectie inspirationala de retete vegetariene, raw si vegane.