Dificultate: redusa

Chiftelutele marinate contin 4 ingrediente mari si late + inca 5 pt mesterit sosul (pt. 4 portii):
    500g carne tocata (de miel, dar poti inlocui dupa pofta inimii cu vita, curcan etc.) 1 lingurita garam masala (au la mega image, sau inlocuieste-o cu ce combinatie de condimente va place voua) sare piper
Mod de preparare chiftelute marinate:

Toate se amesteca bine-bine, se formeaza chiftelute rotunde, cam cat o nuca de mari si se perpelesc apoi pe foc mediu, in 2-3 linguri de ulei de masline extra-virgin, pana se fac rumene-aurii pe toate partile. Scoate-le sa-si traga sufletul pe o farfurie, si sa purcedem mai departe, la sos!

Mai pune 2 linguri de ulei de masline in tigaie si caleste in el 3 catei de usturoi si 1 ceapa rosie mica, taiata solzisori, timp de 1-2 minute, pana isi lasa toata aroma-cea-fantastica. Adauga 1 conserva de fasole si 300ml pasta de tomate (sau o conserva de rosii de buna calitate)+ sare si piper si lasa sosul sa boboroseasca la foc mic timp de 10 minute.

Transfera chiftelele inapoi in tigaie, ameteste-le bine prin sos cat sa fie acoperite pe toate partile si mai lasa totul pe foc inca 2 minute, ca sa faca cunostinta cum se cuvine.

In timpul asta pune de-un cus-cus: pune 1 ceasca de cus-cus intr-un bol si acopera-l cu apa fiarta, cat sa-l acopere cu 1 deget. Acopera totul cu un capac si uita de el timp de 5 minute. Da-i lovitura de gratie cu 1 lingura de ulei de masline, zeama de 1/2 lamaie, sare si piper si infoaie-l cu o furculita.
C'est fini!

Serveste chiftelutele pste cus-cus, cu patrunjel tocat din belsug pe deasupra si... papa-bun!

{in varianta fara gluten, inlocuieste cus-cus-ul cu quinoa sau orez}

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com