Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi Lica:
Mod de preparare prajitura cu foi Lica:
Se mixeaza jumatate din cantitatea de zahar (250g) cu ouale pana capata consistenta unei spume. Se lasa deoparte. Se rastoarna restul de zahar intr-o cratita/tigaie si se caramelizeaza la foc mediu pana devine auriu, apoi se retrage vasul de pe foc. Adaugam untul, nucile macinate, esenta de rom, cacao si se amesteca bine. Se adauga si crema de oua si se mai fierbe pe foc mic 5 minute. Se amesteca bine sa se topeasca toate gramajoarele de zahar care se formeaza.
Se asaza pe un blat o foaie de napolitana si se unge cu o parte din crema-caramel. Se repeta operatiunea pana se epuizeaza crema. Deasupra prajiturii se asaza un fund de lemn si se preseaza bine, pentru a ne asigura ca foile au aderat la crema si nu exista goluri de aer. Se taie prajitura in patratele dupa minimum 4 ore.
Se prepara in 30 de minute si este super buna, normal!
Pofta buna!
Va poftesc pe blogul meu culinar: hcalatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)