Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite mexicane:Ingrediente pentru 4 clatite:
Ingrediente pentru umplutura:
Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru clatite: faina, lapte, oua, sare. Clatitele trebuie sa iasa mai grosute sa nu se rupa la pliere. Ceapa rosie se curata si da prin razatoare, dupa care se adauga in compozitia pentru clatite.
Intre timp pregatim umplutura, astfel: puneti intr-o tigaie putin ulei si adaugati usturoiul pisat (in mojar ... daca vreti... isi pastreaza mai mult aroma) si carnea tocata. Eu am folosit la prima tura un amestec de porc si vitel, iar apoi cu alta ocazie am incercat si cu carne de curcan, nefiind "prietena" cu carnea de porc... Insa, carnea de curcanul este usor uscata, si astfel intreaga compozitie a fost mai uscata. Dar n-a fost rau, pentru iubirii de carne de pasare este perfecta. Cu vitelul veti face o afacere mai buna totusi, iese mai gustos. Apoi adaugati peste si pasta de tomate, chilli si toate celelalte sosuri. Amestecati si puneti sare si piper.
Fasolea rosie se lasa la scurs intr-o strecuratoare, dupa care o pisati cu o furculita pana obtineti un pireu. Apoi se varsa peste carne impreuna cu porumbul. Mai amestecati putin si lasati pe foc inca 15-20 minute, in functie de tipul de carne pe care-l folositi.
Pregatiti tigaia si faceti clatitele. Vor iesi cam 4-6 foi, daca va ies mai multe inseamna ca nu le-ati facut suficient de groase si riscati sa se rupa.
Umpleti clatitele cu carne si apoi pliati-le in 4 si le infingeti cu betisoare pentru frigarui sau pentru cocktailuri. Oricum nu vor zabovi foarte mult infipte, imediat ce le asezati pe masa, vor fi devorate.
Daca aveti mai multi invitati, dublati... triplati... cantitatile.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/