Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata cu fructe de padure:Pentru aluat:
Pentru crema
1. Amestecati ingredientele uscate intr-un vas. Puneti 2-3 linguri deoparte pentru fructele de padure.
2. Topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu untul. Cand s-a topit complet, luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
3. Incorporati in ciocolata zaharul, ouale si faina amestecata bine cu cacao. La final incorporati si laptele cu vanilia.
4. Scoateti fructele de padure din congelator si pudrati-le cu faina amestecata cu cacao pusa deoparte la pasul 1. Miscati vasul sa fie bine acoperite de faina si apoi adaugati-le in aluat, amestecand usor cu o lingura de lemn.
5. Turnati aluatul intr-o forma de 24 cm diametru si bagati-l in cuptorul incins la 180 gr. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata.
6. Lasati blatul sa se raceasca.
7. Dupa ce s-a racit blatul, bateti ingredientele de la crema pana la consistenta dorita si ungeti blatul.
8. Optional puteti decora cu ciocolata sau cu fructe de padure proaspete.
O reteta recomandata de blogul http://amainbucatarie.blogspot.ro/