Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort de clatite cu frisca si ciocolata:

Aluat:

    3 oua 400 ml lapte 2-3 linguri zahar esenta de vanilie un praf de sare 3 linguri ulei 2 linguri cacao aprox. 2 cani faina

Crema:

    300 ml frisca lichida 100 g ciocolata alba.

Decor:

    100g ciocolata neagra
Mod de preparare tort de clatite cu frisca si ciocolata:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite. Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.

 

Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca. Tortul de clatite cu frisca si ciocolata, se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.

Pentru a citi si alte retete delicioase, rasfoiti blogul truedelights.ro