Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru jambon:
    jambon de porc cu os si sorici fulgi de usturoi chilli uscat cimbru piper sare

La garnitura ...niste fasolica verde trasa in unt, cu rosii si mirodenii :

    600 de fasole verde,decongelata 2 rosii mici taiate cuburi 2 fire de usturoi verde sau 3 catei 2 linguri de unt 1 lingurita coaja rasa de lamaie fulgi de ardei iute sare si piper patrunjel



Mod de preparare jambon de porc

Prima varianta de gatire:

Crestam soriciul de la carne, o frecam cu condimentele de mai sus, toate cu masura si o lasam sa se odihneasca o ora.
Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare, acoperita cu folie de aluminiu, apoi o intoarcem si o lasam descoperita la foc mediu 45 de minute - 1 ora, depinde de grosimea feliilor.

A doua varianta de gatire:

Carnea aromata se gateste pe gratarul incins pentru 5 minute, dupa care se continua gatirea la cuptor incins pentru inca 10 minute la 170 de grade.

Este cu adevarat delicioasa !

Mod de preparare fasole verde:

Intr-o tigaie incapatoare, topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt. Il calim putin, adaugam fasolea verde si rosiile. O asezonam cu sare si piper. Acoperim tigaia cu capac si o lasam 8-10 minute. Presaram fulgiii de ardei iute si coaja rasa de lamaie, amestecam usor si servim cu jambonul suculent.

Mai mare bucurie cand pui asa ceva in gura...cand gusturile se aduna....pofta buna!


Mai multe retete pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)