Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru burrito de legume:
    lipie din comert sau homemade 60 grame fasole Mung 100 grame ciuperci ghebe 1 ardei gras rosu 1 ceapa alba mare 1 rosie mare 1 dovlecel 1/4 capatana varza alba ulei de masline boia de ardei curry sare de mare piper busuioc proaspat 2-3 linguri porumb din conserva

- guacamole: avocado, lamaie/ lime, smantana/ iaurt, parmezan, piper, sare.
- sos tzatziki: castraveti, smantana/ iaurt, sare, piper, marar/ busuioc.


Mod de pregatire burrito cu legume:

1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor.
2. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie.
3. Legumele (dovleceii curatati de coaja, taiata cubulete, rosia taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate bine in apa multa) se adauga peste ceapa. Varza se poate consuma fie proaspata, fie taiata marunt si adaugata in tigaie peste legume. Ciupercile dupa ce se spala in apa multa, se taie din codita celor mai mari deoarece sunt mai lemnoase.
4. Se adauga fasolea scursa de apa. Totul se lasa la fiert pentru 10 minute sub capac.
5. Se pune capacul deoparte si se mai lasa pe foc inca 10 minute pana se mai evapora lichidul lasat de legume dar nu de tot.
6. Se condimenteaza cu boia, sare, piper, chili, curry.
7. Lipiile se pun intr-o tigaie incalzita cu ulei de masline si se lasa un minut pe fiecare parte, nu mai mult pentru ca se intaresc si crapa la impaturire.
8. Se adauga umplutura, sosul, se impaturesc si se servesc calde.

Daca aveti chef, prajiti la cuptor niste cartofi si fac pariu ca nu mai tanjiti dupa sharoma de la colt...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro