Fagiolata este o tocanita specifica bucatariei italienesti. Extrem de gustoasa si mai ales consistenta, este ideala pentru sezonul rece.
Fagiolata este o tocanita specifica bucatariei italienesti. Extrem de gustoasa si mai ales consistenta, este ideala pentru sezonul rece.
Ingrediente:
200g boabe de fasole
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapa
1 telina mica
50g paste
sare
Cum preparam:
Spalam fasolea si o lasam in apa peste noapte.
| Punem fasolea la fiert. Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt.
| Dupa e fasolea a fiert 30 de minute, punem legumele, mai putin ceapa si mai fierbem inca 30 de minute.
| Fierbem pastele si le lasam sa se scurga.
| Ceapa tocata o prajim 1 minut in ulei bine incins si o adaugam peste fasole. Oprim focul si punem pastele.
| Putem folosi fasole din conserva si putem sari peste etapa de fierbere.
6 portii
Timp de preparare: 1 ora
Pentru mai multe retete si articole despre gastronomie, viziteaza www.lacucina.ro.
|