Fagiolata este o tocanita specifica bucatariei italienesti. Extrem de gustoasa si mai ales consistenta, este ideala pentru sezonul rece.

Fagiolata este o tocanita specifica bucatariei italienesti. Extrem de gustoasa si mai ales consistenta, este ideala pentru sezonul rece.

Ingrediente:

200g boabe de fasole
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapa
1 telina mica
50g paste
sare

Cum preparam:

  • Spalam fasolea si o lasam in apa peste noapte.
  • Punem fasolea la fiert. Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt.
  • Dupa e fasolea a fiert 30 de minute, punem legumele, mai putin ceapa si mai fierbem inca 30 de minute.
  • Fierbem pastele si le lasam sa se scurga.
  • Ceapa tocata o prajim 1 minut in ulei bine incins si o adaugam peste fasole. Oprim focul si punem pastele.
  • Putem folosi fasole din conserva si putem sari peste etapa de fierbere.

6 portii
Timp de preparare: 1 ora

Pentru mai multe retete si articole despre gastronomie, viziteaza www.lacucina.ro.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta La cucina: Fagiolata.