Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru compot de dovleac:
    dovleac de tara zahar tos apa zahar vanilat scortisoara
Mod de preparare compot de dovleac:

 O bucata de dovleac se curata de samburi si coaja, se taie cubulete, se spala, se umple un borcan de 800 g spalat bine, se toarna apa pana la gatul borcanului. Goliti continutul borcanului intro cratita, adaugati 5 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita mica de scortisoara. Adaugati in plus 100 ml apa, deorece scade la fiert. Ar fi bine sa folositi baton de scortisoara in loc de scortisoara praf, pt ca siropul din compot se inchide la culoare, la fel si cuburile de dovleac din cauza prafului. Eu nu am avut baton si am folosit scortisoara pulbere. Puneti cuburile de dovleac la fiert la foc mic impreuna cu apa, zaharul tos, vanilia si scortisoara. Fierbeti cuburile de dovleac pana se inmoaie dar nu se zdrobesc, apoi turnati-le in borcan impreuna cu siropul rezultat si sigilati borcanul. Compotul este bun si aromat, nu pare a fi dintr-un banal dovleac!

O reteta recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro