Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru piept de porc crocant la cuptor:
    o bucata de piept de porc (1, 5 – 2 kg) – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate) 3 catei de usturoi plus inca vreo cinci la impanat 1 lingura boabe de piper negru 2 linguri seminte de fenicul cimbru maruntit 2 lamai 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare piept de porc crocant la cuptor:

Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - mestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care,tot asa, le maruntim. Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.

Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C si pregatim friptura. Scoatem carnea de la frigider. Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate,cu alte cuvinte, o impanam. Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora. Intre timp stoarcem cele doua lamai. Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam ora iar la sfarsit marim iar temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si yammmmi -rumen.
Scoatem de a cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit….Musai nise garnitura de legume alaturi, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..
Plina de arome…..Un deliciu!

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro