Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tiramisu cu piure de castane:

 

    un pachet piscoturi 500 g piure de castane esenta de rom 50 g zahar 20 g gelatina 500 gr. mascarpone
Mod de preparare tiramisu cu piure de castane:

Intai preparam un sirop din 300 ml apa calduta, 50 gr. zahar pe care-l topim in apa si o esenta de rom.
Intr-o cana, turnam gelatina si deasupra circa 100 ml apa, lasam 10 minute sa se inmoaie.
Facem crema: intr-un bol, mixam mascapone cu piureul de castane. Adaugam in crema de mascarpone gelatina si o punem la bain-marie, mestecand mereu. Trebuie sa se incalzeasca chiar sa se infierbante ca sa se topeasca ca lumea gelatina - insa nu e voie sa dea in clocot; gelatina nu se va mai inchega si va obositi degeaba.
Cand gelatina s-a topit in crema e momentul asamblarii; pentru asta am folosit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de aluminiu. Inmuiem piscoturile in siropul cu rom, le intindem in tava intr-un strat, acoperim cu un strat de crema (care deocamdata e semi-lichida), punem un al doilea strat de piscoturi inmuiate in sirop, inca un strat de crema,iar piscoturi. Piscoturile oricum au tendinta de a se...ridica mai sus,am strans din folia de aluminiu in asa fel incat sa fie cat mai compact iar piscoturile sa alterneze cu crema. Tinem la frigider 2 - 3 ore pana cand se intareste crema. Am ornat-o cu praf de nucsoara.

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro