Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac:

Aluat:

    250 g unt 150 g zahar pudra 4 linguri lapte 3 galbenusuri coaja rasa de lamaie un praf de sare aprox 500 g faina

Umplutura:

    4 cani dovleac ras mic 1/2 cana zahar 3-4 linguri ulei scortisoara cardamom
Mod de preparare placinta cu dovleac:

Aluat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider.
Umplutura:
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit, pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara, cardamom si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro