Morcov transformat in gem. Si ce gem!! Incredibil!! Cu siguranta, consistenta si aroma sa va vor duce cu gandul la gemul de gutui.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de morcovi:
700 g morcov
| 400 g zahar
| 200 ml apa
| 50 ml suc de lamaie
| 200 ml suc de portocale
| 1/2 lingurita pudra de ghimbir
| sau 1 lingurita ghimbir proaspat- ras
| esenta de vanilie
Cum se prepara gemul de morcovi:
Morcovul se spala, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea cu ochiuri mici sau se marunteste cu robotul de bucatarie. Pasta obtinuta se pune intr-un vas antiaderent, se amesteca cu zaharul, apoi se acopera cu apa. Compozitia se fierbe la foc mic, amestecand constant, timp de 10-15 minute sau pana cand scade toata apa. Se adauga sucul de citrice proaspat stors si ghimbirul. Se continua fierberea pana ce scade tot lichidul, iar morcovul se inmoaie bine si se leaga, transformandu-se intr-o pasta ingrosata. La final gemul se aromatizeaza cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Gemul de morcovi se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte. Se infileteaza imediat capacele, se lasa sa se raceasca, apoi borcanele cu gem de morcovi se aseaza la loc de onoare pe rafturile camarii, pentru ca merita.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|