Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de prune:
    2 kg prune fara samburi 800 gr zahar zeama de la o lamaie mica
Mod de preparare gem de prune:

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct. Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi. A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund.  Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.
Fierbem aprox 2 ore pentru un gem mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti sa fie mai moale.
Turnam in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro