Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajiturele cu dovleac:

 

    400g faina 250 ml ulei 300 g dovleac copt 160 g zahar brun 100 g zahar tos 2 oua o lingurita scortisoara jumatate lingurita nucsoara macinata jumatate lingurita ienibahar macinat un sfert de lingurita cardamom praf un sfert de lingurita de ghimbir praf un sfert de lingurita de piper alb macinat un pliculet zahar vanilat un pliculet praf de copt un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare prajiturele cu dovleac:

Amestecam cu o lingura cele doua tipuri de zahar cu uleiul. Adaugam dovleacul copt si pasat, omogenizam. Urmeaza ouale, dupa care mai mixam 2-3 minute.
Amestecam faina cu condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam peste ingredientele umede si amestecam cu o lingura, doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
Punem cate o lingura de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distata de 2-3cm intre doua prajiturele, pentru ca isi vor mari dimensiune la cuptor. Coacem 10 - 15 minute, la 200 de grade, pana se rumenesc. Fiind destul de multe, le-am copt in vreo 3-4 transe.
Dupa cum va spuneam, se pot lipi doua cate doua folosind o crema dulce. Noi am folosit frisca. Sau se pot lasa simple, caz in care nu mai sunt woopie pies, dar sunt la fel de bune si pufoase.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro