Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:
    3 kg de pere 50 ml de apa zeama de la o lamaie zeama de la o portocala 200 gr zahar 2 betisoare de vanilie 1 lingurita scortisoara 1 lingurita cardamon 1/4 lingurita nucsoara

Mod de preparare dulceata de pere cu scortisoara si vanilie:

Perele se curata si se taie, astfel incat sa indepartati mijlocul. Se pun intr-o oala cu putina apa si se lasa la foc mic pana incep sa lasa zeama si sa fiarba. Atunci se adauga zeama de lamaie si de portocala, zaharul si condimentele si se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se spumeaza daca este cazul.
Dulceata se face pasta cu robotul cu picior metalic si se mai lasa cateva minute la fiert.

Se pune in borcane sterilizate si fierbinti, se rastoarna pe capac si se lasa la racit sub paturi.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro