Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de ardei copti:
    ardei copti gata curatati atat de coaja cat si de cotor, imi place sa-i tai fasiute ca de spaghete, mi se par mai apetisanti asa mai ales daca-i manac in salata sau ca acum, in tocanita; i-am pus intr-un bol si am pastrat si zeama pe care o lasa ardeii, intentionez sa o folosesc la tocanita, mi se pare savuroasa – cantitatea de ardei: cam 200 – 250 gr. per portie 2 – 3 cepe curatate si taiate marunt 2 –3 rosii usturoi – eu am pus la sfarsit 2 catei de usturoi zdrobiti – dar aici e cam dupa gust o lingurita boia cimbru, putin busuioc – proaspete amandoua, abia culese din gradina sare dupa gust, piper tot asa
Mod de preparare tocanita de ardei copti:

Optional: carne tocata, branza burduf, cascaval. Carnea ar trebui pusa la inceput, eventual imediat ce s-a inmuiat ceapa si lasata vreo 10 minute sa fiarba inainte de a adauga ardeii. Branza si cascavalul e mai bine sa fie puse la sfarsit, cu vreo 10 minute inainte de a tinge focul, chiar numai ca sa se inmoaie si sa se topeasca branza.
Intr-o oala calim in putin ulei cu apa ceapa taiata marunt. Cand ceapa se inmoaie, adaugam boia, cimbrul, busuiocul, mai lasam un minut (sa nu uitam sa mestecam sa nu se arda), apoi ardeii si zeama de la ardei, dau focul incet, pun capacul sa bolboroseasca la foc mic….. Cand e aproape gata, saram, piperam si adaugam si rosiile taiate cubulete. Punem iar capacul si lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Cand e aproape gata, punem si usturoiul zdrobit, mai mestecam de cateva ori sa se omogenizeze gusturile si…….gata, stingem focul. Eu am ras si ceva cascaval deasupra sa se topeasca pentru un plus de savoare si, cum mai aveam trei linguri de musaca de cartofi in frigider, le-am adaugat si pe acelea, mai ales ca jinduiam dupa nitica carne in tocanita asta. A iesit bestiala. Miammmmm

Aceasta reteta a fost oferita de blogul casutalaurei.blogspot.ro